Muş’a 11 yeni bölüm ve ana bilim dalı açılıyor!

Muş’a 11 yeni bölüm ve ana bilim dalı açılıyor!
14 Temmuz 2022 14:35 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2022 11:21
475

Muş Alpaslan Üniversitesi‘nden yeni bölümler ve programlar açılması konusundaki teklifi inceleyen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 11 yeni bölüm ve ana bilim dalının açılmasını uygun gördü.

Yeni açılan lisans bölümleri; Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Bölümü ve Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü. Yüksek lisans ve doktora alanında yeni açılan ve önümüzdeki yıl öğrenci kabul edecek bölümler ise şöyle; Beden Eğitimi ve Spor (Tezli), Eğitim Yönetimi (Tezli), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Tezli), Sosyal Bilgiler (Tezli), Türkiye Cumhuriyeti Tarihi (Tezli), Yakın Çağ Tarihi (Tezli), Türkçe Eğitimi (Tezli) (İÖ), Kadın ve Aile Araştırmaları (Tezsiz) (İÖ), Kimya (Doktora).

Muş’a 4000 civarında yeni öğrenci bekleniyor

Yeni açılan bölümlerle birlikte gelecek yıl 48 ön lisans, 40 lisans, 30 yüksek lisans, 8 doktora olmak üzere toplamda 126 bölüm/program ve ana bilim dalına öğrenci alınacak. Bu yıl Muş Alpaslan Üniversitesi’nden 1750 öğrenci mezun olurken önümüzdeki yıl için ön lisans ve lisans alanında 3770, yüksek lisans ve doktora alanında 250 öğrenci kontenjanı açılacak. Bu verilere göre gelecek yıl Muş’a 4000 civarında yeni öğrencinin geleceği bekleniyor.

Yeni açılan 11 bölüm ve ana bilim dalının üniversiteye ve Muş’a hayırlı olması temennisini paylaşan Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, merkezde ve ilçelerde açılan ve açılmaya devam edecek olan yeni bölümleri ve her geçen gün daha da güçlenen akademik ve idari kadrosuyla Üniversitemizin Doğu Anadolu’nun en cazip üniversiteleri arası da yer alacağına yürekten inandığını dile getirdi. Prof. Dr. Polat, üniversitenin bu noktaya gelmesinde YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK Yürütme Kurulu üyeleri başta olmak üzere emeği, katkısı ve desteği olan herkese teşekkür etti.

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.