Muş Alparslan Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı başladı

Muş Alparslan Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı başladı
21 Haziran 2022 15:37 | Son Güncellenme: 21 Haziran 2022 15:38
915

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN)’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını başarı ile tamamlayan öğrencilerin hayatların yeni dönemine uğurlamak üzere düzenlenen mezuniyet törenleri başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi‘nin üç yerleşkesinde düzenlenen törenlerin ilk gününde eğitimlerini başarıyla tamamlayan Bulanık Meslek Yüksekokulu, Malazgirt Meslek Yüksekokulu, İslami İlimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadılar. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenler mezunlara iyi dilek temennilerinin sunulduğu açılış konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra YÖK Başkanının rektörlerle buluşacağı önemli bir toplantıya iştirak etmesi gerektiğinden programlara katılamayan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın video mesajı yayımlandı.

MAUN Rektörü Polat, saygıdeğer hocalarım, sevgili öğrenciler ve başımızın tacı annelerimiz babalarımız diyerek başladığı mesajında geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerle birlikte çok önemli çalışmalara imza attıklarını, bilimsel projelerin yanı sıra milli ve manevi değerleri öne çıkaracak sayısız etkinliği icra ettiklerini dile getirdi.

Rektör Polat mesajında “Sevgili öğrenciler en sıradan bilginin dahi var olmakla yok olmak arasındaki ince çizgiyi belirlediği modern çağın yakıcı fikirlerine karşı nitelik, süreklilik ve üretkenlik ifade eden teknik bilgi ile hikmet ve irfan temelli entelektüel zihne sahip olmanız için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ümit ederim ve dilerim ki sizler de hocalarınızdan neşret eden bu samimi gayrete, içten gelen bir istekle mukabelede bulunacak ve hayatınızın bundan sonraki kısmında bilimin, ahlakın ve azmin gıpta edilesi örneklerini sergileyeceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Rektör Polat, “Bir serçe gibi esirgeyip büyüttüğümüz değerli yavrularımızı hocalarımızla birlikte gökyüzünün engin maviliklerine salacağımız bu sevince ortak olmayı çok isterdim. Bugün sizlerle birlikte değilim ancak genel mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olacağım. Sizlere sağlık mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum” diyerek mesajını sonlandırdı.

Müzik dinletisi ile devam eden programda dereceye giren öğrencilere hediye ve plaket, tüm öğrencilere de başarı belgesi takdim edildi. Öğrenciler kep fırlatma merasiminin ardından gerçekleştirilen mini konserle doyasıya eğlendiler.

Malazgirt MYO’da düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Malazgirt MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Adem Aktaş, Bulanık MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmed Galip Halidi, İslami ilimler Fakültesinde ve Üniversitemiz 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenlere ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Genel Sekreter Harun Demir, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Serdar, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Kaya, akademik, idari personel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Muş Haberleri

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.