Muş’ta 15 Temmuz nöbeti tutuldu

Muş’ta 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümü, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Muş’ta 15 Temmuz nöbeti tutuldu
16 Temmuz 2022 10:22 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2022 11:21
536

Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli programlar düzenledi.

Belediye meydanını dolduran Muşlu vatandaşlar 15 Temmuz ruhunu yeniden yaşattı. Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Anma programında vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Feyat Asya, günün anlam ve önemine değindi.

Belediye meydanında vatandaşlara hitap eden Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, “Şehitlerin kanı üzerinde yükselen vatanda, şehit kanı verilmeden teslim olmaz. Bu memleketin bedeli şehit kanıdır. 3-5 çapulcunun, teröristin, hainin bu memleketi parçalamasına bu millet asla müsaade etmez. Bugün eğer ezanımız okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa işte bu aziz milletin ferasetiyledir.

İster FETÖ olsun, ister diğer terör örgütleri olsun, başka hainler olsun, dış mihraklar olsun bu memleketi sekteye uğratamayacak, bölemeyecek, parçalamayacak. İşte bu meydan 6 yıl sonra bile doluyorsa bu durumun ispatıdır. Ama gevşememek lazım. Mücadele bitmedi. Hakla, batıl arasındaki mücadele kıyamete kadar devam edecektir. Hiçbir zaman gevşememek gerekir, her zaman uyanık olmak gerekir. Buradan tekrar söz veriyoruz.

Muş meydanı şahit olsun, bu meydandaki bayraklar şahit olsun asla ve asla bu vatan bırakılmayacaktır, bu bayrak indirilmeyecektir, bu ezan susturulmayacaktır. Muşlu hemşehrilerimin adına Muş Valisi olarak burada ant içiyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum ve Muşlu kardeşlerimizin hepsini selamlıyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi yapılarak, şiirler okundu. Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması, duaların edilmesi ve salanın okunmasıyla sona erdi.

Muş Haber

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.