Muş’ta 9. Uluslararası Yeşeren Bir Bitki Onkoloji Günleri düzenlendi

Muş’ta 9. Uluslararası Yeşeren Bir Bitki Onkoloji Günleri düzenlendi
31 Mayıs 2022 13:36
363

Muş Belediyesi’nin paydaşı olduğu Genç Birikim ve Onko Sev Derneğinin öncülüğünde 9. Uluslararası Yeşeren Bir Bitki Onkoloji Günleri düzenlendi. Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MAUN) gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Feyat Asya, MAUN Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kamu kurum amirleri ile yurt içi ve yurtdışından çok sayıda misafir katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Asya, sivil toplum kuruluşlarının amaçlarına uygun faaliyet göstermelerinin önemine dikkat çekerek bu kapsamda faydalı çalışmalara imza atan Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce ve arkadaşlarına tebrik etti. Muş Belediyesi olarak insan sağlığına bire bir dokunan altyapı gibi ciddi hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Asya, bununla birlikte insanların yaşam konforunu yükseltecek sosyal aktivite alanları ve merkezlerinin sayılarını arttırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Asya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün şehrimizde uluslararası bir etkinliğin yapılmasının sevinci ile tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

Sivil toplum örgütlerinin kuruluş amaçlarına uygun faaliyet göstermeleriyle bu şehirde güzel çalışmaların yapılabileceğini müşahade edebiliyoruz. Siyasete girmeden önce bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak buna benzer etkinlikler yaparak hem insanlarımıza hem de ilimize katkıda bulunurken bu süreçte güzel dostluklarda edindik. Bu anlayışla ilimizde faaliyet gösteren her bir sivil toplum kuruluşuna ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu misyonla çalışan Genç Birikim ve Onko Sev’e de ayrıca Salih Yüce kardeşimin şahsında teşekkür ederim.

Pandemi süreci içerisinde virüse yakalanan ilklerden biriydim. Karantina döneminde doktoruma iyi olduğumu söylememe rağmen bir korku da hissediyordum. Bu durumu kamuoyuyla paylaştıktan sonra birçok kişi bana bu paylaşımımdan sonra herkesin bu yönetemi kullandığını ve koronayı meşrulaştırdığımı söylediler. Ben de Salih kardeşime kanser hastalığını daha önce duyduğumuzda çok ürktüğümüzü, korktuğumuzu ancak onun rahatsızlığı atlatmasından sonra bu durumun insanlara umut olduğunu söyledim.

Bizler de bu şehirde göreve başladığımızda ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hizmet ettik. Toplumun yaşamasına katkıda bulunmak üzere bilim insanlarının da söylediği kanser üreten asbest boruların tamamını değiştirdik. Altyapı projemiz kapsamında ilimizin tüm içme suyu, kanalizasyon gibi tüm hatlarını yenileyerek insan sağlığı için tehlike oluşturan unsurları ortadan kaldırmaya çalıştık.

Akabinde bu şehirde sosyal yaşam alanları oluşturmak üzere çalışmalar yaptık. Lale Vadisi, Göletli Park, Millet Bahçesi gibi ilimize ve halkımıza nefes veren yeşil alanlar yapıp hizmete sunduk. Yerel yönetimler yalnız bir şehrin altyapısı ve üstyapısı ile değil, sosyal, kültürel ve sanatsal ve gönül belediyeciliğiyle de mükellef olduklarına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle paydaşı olduğumuz onkoloji günlerinin özelde ilimize ve bölgemize, genelde ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diler, tüm katılımcıları sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile programın ilk oturumu sona erdi.

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.