Muş Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Muş Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı
2 Aralık 2022 12:29
418

Muş (XHA) – Muş Belediyesi 2022 Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti, HDP ve CHP meclis üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Yılın son meclisinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Asya, “Belediyemiz ve şehrimiz açısından 2022 yılını yoğun bir çalışma ile geçirdiğimizi ifade edebiliriz. Planladığımızın ötesinde işlerimizi toparlamış bulunmaktayız. Bu anlamda başta siz meclis üyelerimiz olmak üzere sahada temizlik işçisinden zabıta memuruna itfaiyesinden fen işlerine, birim müdürlerinden başkan yardımcılarına kadar canla başla çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Aynı şekilde sahada çalışırken bizlere destekleri ile güç veren kıymetli hemşehrilerimize de şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz” dedi.

Üstyapı çalışmalarına değinen Başkan Asya, “Bu yıl şehrimizin iki önemli güzergahı olan Hürriyet ve Eski Erzurum Caddelerini yenilemek üzere başlattığımız çalışmaların sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ana caddelerimizin birinci aşama asfaltı ve kaldırımlarının yanı sıra birçok ara bağlantıları da yaptık. Aydınlatma ve kısmı kaldırım döşeme çalışmaları devam etmektedir. Bu ana caddelerimizin girişlerindeki dekoratif aydınlatma direklerinin fazlası ile memnuniyet uyandırdığını gördük” ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Altın Lale Ödül töreni hakkında konuşan Başkan Asya, “Muş Tanıtım Platformu tarafından organize edilen ve belediye olarak paydaşı olduğumuz Altın Lale Ödül töreninin ilkine ev sahipliği yaptık. Alanında başarılı birçok misafiri ilimizde ağırladık ve güzel bir program icra ettik. Buraya gelen misafirlerin ilimize dair güzel izlenimlerini ulusal kanallarda ve dijital mecralarda gördüğümüzde de ayrı mutlu olduk. Bu vesile ile şehrimizin tanıtımına katkı sunan hem Muş Tanıtım Platformunun yönetimine hem de misafirlerimize teşekkür ediyorum. İlimizin hak ettiği seviyeye gelmesi için gayretlerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kent Meydanı projesi hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Asfalt, kaldırım ve aydınlatma gibi çalışmalarımızın yanı sıra şehrimize renk katacak projelerimizi de uygulamaya devam ediyoruz. Kent Meydanı Projemizde de sona geldik. Altında 600 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunan projemiz şekillendi. Bu ayın sonuna kadar kapalı otoparkını hizmete sunmayı planlıyoruz. Peyzaj çalışmaları devam eden üst kısmın da yakın zamanda eksikliklerini gidererek hizmete sunacağız” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilki başardıklarını ifade eden Başkan Asya, “Geçtiğimiz hafta bizlerin de paydaşı olduğu Akciğer Kanseri Farkındalık Sempozyumu ilimizde icra edildi. Akabinde örneklik teşkil etmesi adına Millet Bahçemizi Dumansız Park olarak ilan ettik. Dünya Sağlık Örgütü temsilcilerinin de katıldığı programda bir ilki başardık. İlimizin bu tür güzelliklerle anılmasını diliyorum” dedi.

Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kasım ayı içerisinde istihdam garantili bir kursu eğitim merkezi ve bilgi evlerimizde açtık. Muma Taş Dizme kursu ile kadın vatandaşlarımıza güzel bir imkan oluşturmuş olduk. Yatırımcı hemşehrilerimizin destekleri ile eğitim görüp başarılı olacak 25 kadın kardeşimiz istihdam edilmiş olacak. Aynı şekilde bu uygulama sürekli hale gelecek. Eski hal bölgesinde yaptığımız Yöresel Ürünler Halimizin fiziki gerçekleşmesi yüzde 95 civarına ulaştı. Yıl sonuna kadar bu projemizi de bitirip ilimizin ekonomisine kazandırmayı umuyoruz.

Saray, Sütlüce, Güzeltepe ve Bağlar Mahallelerimizdeki gençlik merkezlerimiz tamamlanma aşamasına geldi. Aynı şekilde Sunay Mahallesindeki Bursa Muş Kardeşliği Gençlik Merkezi Projemizde de sona yaklaştık. Altyapı ve üstyapı hizmetlerimizin yanında Kasım ayı içerisinde birçok sosyal ve kültürel etkinliklerde icra ettik. Bunun yanı sıra engelli kardeşlerimize de bir yer yapıyoruz. Lale Vadisi Parkımızın içinde faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri güzel bir tesisi onların hizmetine sunacağız. Yapım çalışması devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde bu tesisimizin de açılışını yaparak engelli kardeşlerimizin bu konudaki eksikliklerini de gidermiş olacağız. Bu vesile ile sizlerle birlikte bu şehrin her gelecek gününü geçmiş gününden daha iyi olması için canla başla samimiyetle ve gayretle çalışacağımızı bilmenizi ister, selam ve saygılarımı sunarım.”

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından meclise katılan vatandaşların talep ve önerileri dinlendi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.

Kaynak: X Haber Ajansı

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.