Alparslan-2 Barajının açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından yapımı tamamlanan ve aralarında Alparslan 2 Barajının da olduğu 34 hidro elektrik santralinin açılışını gerçekleştirdi.

Alparslan-2 Barajının açılışı yapıldı
11 Ağustos 2022 19:21 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2022 11:20
888

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınla katıldığı törenle Muş’taki Alparslan-2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) açılışı gerçekleştirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santrali arasında yer alan Alparslan-2 Barajı açılışı için Muş’ta tören düzenlendi. Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nden canlı yayın ile Muş’a bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baraj hakkında bilgi verdi. Baraj tanıtımının ardından il protokolü tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, MAUN Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Ekin, DSİ Van Bölge Müdürü Ayhan Şahna, DSİ İl Müdürü Servet Fırat, AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı ve MHP İl Başkanı Osman Yüce ile birlikte açılış kurdelesini kestiler.

ETİKETLER: , ,
Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.