Muş bilgi evlerinde yapılan ürünler görücüye çıktı

Muş bilgi evlerinde yapılan ürünler görücüye çıktı
6 Temmuz 2022 10:48 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2022 11:21
721

Kadın vatandaşların bir yıl boyunca Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evi, Sunay Mahallesi Şehit Murat Yılmaz Bilgi Evi, Zafer Mahallesi Şule Yüksel Şenler Bilgi Evi, Yeni Mahalle Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Bilgi Evi ile Porsor Ana Kadın Kültür ve Eğitim Merkezindeki kurslarda hazırladığı ürünler görücüye çıktı.

Muş Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan bilgi evleri meyvesini vermeye devam ediyor. Vatandaşların uğrak yeri haline gelen tesislerde hazırlanan ürünler için yılsonu sergisi düzenlendi. Millet Bahçesinde düzenlenen sergi açılışına Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Feyat Asya, “Göreve geldiğimiz günden bugüne üç minval üzere çalıştık. Birincisi şehrin yer altı hatlarını yenilediğimiz üstyapı, ikincisi üstyapı çalışmaları, üçüncüsü ise sanat, spor, kültür, istihdam ve gönül belediyeciliğine yönelik çalışmalar yaptık. Bilgi evleri ve kültür merkezlerimizde kadın hemşehrilerimizin güzel işler yaptığını müşahede ediyoruz. Bu yıl 30 kurs ve 500’ü aşkın kadın kursiyerimizin bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaların sergisini açıyoruz. Teşriflerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Kadın kooperatiflerine desteklerini her zaman görüyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmaları kendileri de önemsiyor. Tarihi Murat Köprüsü çevresinde oluşturdukları yaşam alanları ile şehir müzesinden tekstil kent projesine kadar ilgi alanı dışındaki birçok önemli hizmetlere öncülük etmesinden dolayı kendilerine minnettarız. Kadın kardeşlerimizin de ikinci evi olarak gördüğü ve bilgi evlerimizdeki bu çalışmalarını el birliği ile daha da geliştireceğiz. Emeklerinden dolayı onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Gündüzöz de yaptığı konuşmada, “Bugün burada Millet Bahçesinde belediyemizin hazırlamış olduğu bir etkinlikte bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ben bu vesile ile kıymetli Belediye Başkanımızı emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilgi evlerindeki kurslarda hazırlanan ürünlerin sergilendiği bu etkinliğe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de paydaş. Milli Eğitim camiasına da katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım. Bizim insanımız kendisine imkan verildiği an çok güzel şeyler yapıyor. Hanımefendiler de el emeği göz nuru eserlerini burada sergiliyor. Belediyemiz gerçekten altyapı konusunda önemli çalışmaları bitirdi. Artık bundan sonra peyzaj ve kültürel faaliyetler daha ağırlıklı olarak gelecek. Bu vesile ile belediyemizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Gündüzöz, Başkan Asya ve katılımcıların sergi alanlarını gezmesi ile program sona erdi. Bilgi evleri yılsonu sergisi 2 gün boyunca Millet Bahçesinde devam edecek.

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.