Muş Belediyesi kışın tahribatlarını onarmaya başladı

Muş Belediyesi kışın tahribatlarını onarmaya başladı
2 Haziran 2022 11:48
444

Soğuk havaların etkisini yitirdiği bugünlerde Muş Belediyesi kış mevsiminde tahrip olan yol ve kaldırımları onarmaya başladı.

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, ana ve ara caddeler üzerinde tahrip olan yolları onarıyor. Ekipler, kış mevsimindeki karla mücadele çalışmaları sırasında yollarda yapılan tuzlama ve küreme çalışmalarıyla yıpranan yolları elden geçiriyor. Belediye ekipleri, kentteki yollarda oluşan çukurları asfaltla doldurularak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Geçtiğimiz yıllarda İstasyon ve Cumhuriyet gibi şehrin en önemli güzergahlarını sil baştan yenileyen Muş Belediyesi, bu yıl Hürriyet ve Eski Erzurum Caddelerinin tamamının üstyapısını yenilemeye hazırlanırken ara sokaklardaki bozuk yolları onarmayı da ihmal etmiyor

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, mevsim şartlarından dolayı çalışma sezonunun geç başladığına vurgu yaparak bunun telafi edilmesi için canla başla çalışacaklarını ifade etti.

Başkan Asya açıklamasında, “Yoğun kar yağışlı ve soğuk bir kış mevsimini daha geride bıraktık. Karla mücadele çalışmaları sırasında birçok yol ve kaldırımlarımız tahrip oldu. Havaların ısınması ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kent genelinde bakım ve onarım çalışmalarını başlattı. Bununla birlikte şehrimizin iki önemli güzergahı olan Hürriyet ve Eski Erzurum Caddelerinin de bir bütün olarak üstyapısını yenilemek üzere çalışmalarımızı yaptık. 7 Haziran 2022 tarihinde muhtelif cadde ve sokaklarımızın yenilenmesi için bir ihale yapıyoruz. Bu yıl üstyapı alanında eksikliklerimizi büyük ölçüde gidereceğiz inşallah. Şehrimizin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını değiştirip yeni bir düzen kazandırırken, üstyapısını da yenileyerek güzelleştireceğiz” dedi.

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.